VAN EEGHEN FOOT CARE

VAN EEGHEN FOOT CARE

Voetschimmel (Tinea Pedis, ook wel zwemmerseczeem of atletiekvoeten genoemd)

SYMPTOMEN VOETSCHIMMEL

Er zijn verschillende soorten voetschimmel maar de oorzaak en de behandeling zijn vrijwel gelijk. Voetschimmel zorgt voor klachten zoals jeuk tussen de tenen, witte plekjes of huidschilfertjes en soms kloofjes. Voetschimmel kan zich ook uitbreiden tot de nagels en soms zelfs tot uw handen. De oorzaak ligt vaak in de kleedkamer van sportscholen of sportverenigingen; vandaar dat het ook wel zwemmerseczeem of atletiekvoeten wordt genoemd. Voetschimmel is namelijk zeer besmettelijk en nestelt zich graag in zweterige voeten (wanneer u gezweet heeft van het sporten).

 

BEHANDELING VOETSCHIMMEL

Om de voetschimmel te voorkomen is hygiëne van groot belang; denk hierbij aan het dragen van slippers in kleedkamers en doucheruimtes. Ook het goed drogen van en tussen de tenen is belangrijk. Bij chronische klachten kunt u ook antischimmelmedicijnen gebruiken maar dat zijn vrij zware medicijnen. Hiervoor moet u naar uw huisarts.

 

VOETVERZORGING VOETSCHIMMEL

Hier vindt u een aantal crèmes en middelen om de voetschimmel zelf te behandelen. Deze middelen zijn doorgaans effectief na enkele weken gebruik. Duurt het toch langer, neemt u dan contact op met uw huisarts of medisch pedicure

 

 

block
block
Min: €0 Max: €40

Van Eeghen Ureum voetcreme

Intensieve verzorging van droge huid. Ook uitermate geschikt voor diabetici.

€22,95 Stukprijs: €22,95 /

Van Eeghen Complete Foot Care Kit

De hiking-kit heeft alles in één handig tasje voor de verzorging van uw voeten.

€39,95
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »