Nooit meer last van wintertenen

  • Geplaatst op
  • Door Muriel Ruiter Landzaat
  • 0
Nooit meer last van wintertenen

7 Supertips om je wintertenen aan te pakken

Veel mensen hebben regelmatig last van koude voeten. Niet alleen in de winter (ook al komt de term ‘wintertenen’ dan vaak naar voren), maar soms ook in de zomer. Alhoewel het niet schadelijk is om koude tenen en/of voeten te hebben, is het natuurlijk wel erg vervelend. Het is een reactie van bloedvaten in voeten en handen op temperatuurverschillen. In koude periodes ontstaan rode vlekken, jeuk, zwellingen en blaren op de tenen. Dit komt mede doordat bloedvaten door de kou vernauwen en er minder zuurstof naar je voeten en tenen gaat. Vooral de jeuk kan echt verschrikkelijk zijn.

Men denkt vaak dat dit een probleem is dat voornamelijk ouderen treft, nou niets is minder waar! Wintertenen komt in alle leeftijdscategorieën voor.

 

Wanneer de klachten opkomen zal je hoe lastig het ook is, niet moeten gaan krabben. De huid kan hierdoor beschadigd raken en daardoor kunnen er heel gemakkelijk infecties ontstaan. Meestal gaat de aandoening na een tijdje (2/3 weken) vanzelf weg, maar als je echt veel last hebt van allerlei klachten en het heel lang duurt voordat het weer geneest, neem dan contact op met een medische pedicure of je huisarts.

Bij een acute aanval kan je de klachten verminderen door rust houden, de huid langzaam op te warmen en te behandelen met een anti-jeukmiddel .

Wat kan je eigenlijk doen om wintertenen te voorkomen?

  1. Draag dikke sokken en zorg dat je voeten droog blijven.

  2. Draag ruime en goed isolerende schoenen (zorg ook dat deze droog blijven).

  3. Zorg ook in huis voor een warme omgeving.

  4. Mijd extreme kou, en vermijd vooral temperatuurswisselingen.

  5. Neem regelmatig wisselbaden: Hou je voeten afwisselend 3 minuten in warm water en 30 seconden in koud water. Sluit af met warm water. Daarnaast kan je je voeten voorzichtig masseren, dit stimuleert de bloedsomloop.

  6. Neem ook af en toe een voetenbadje. Zarqa’s Energierijke voeten bad relaxt de voeten en frist ze lekker op dankzij de combinatie van unieke mineralen. Het product zorgt verder voor een goede doorbloeding in de voeten en heeft een ontstekingsremmende werking. 

  7. Er bestaan daarnaast zalfjes op de markt die de doorbloeding stimuleren. Ook al is het niet wetenschappelijk bewezen dat deze werken, is het wellicht wel de moeite waard het te proberen.

Mocht je nog vragen hebben of mocht er iets onduidelijk zijn. Mail mij dan op [email protected].

 

Love your feet,

 

Muriel

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »