De finish in zicht!

  • Geplaatst op
  • 0
De finish in zicht!

Ik hou van hardlopen! Ik ontdekte het zo'n 15 jaar geleden. Door een aantal kilometers buiten in de natuur te rennen voel je je vaak herboren. Als werkende moeder van twee heb ik af en toe wat tijd voor mezelf nodig. Hoe fijn is het dan om af en toe wat me-time te creëren door te gaan hardlopen.
 
In 2009 besloot ik om deel te nemen aan de NYC-marathon. Een absoluut geweldige ervaring, een van die levenservaringen die ik me eeuwig zal herinneren en waarover ik nog jarenlang zal praten. Hoewel hardlopen een simpele activiteit lijkt, moet je de juiste uitrusting hebben om blessures te voorkomen. Sportblessures kunnen pijnlijk zijn en erg frustrerend, vooral wanneer je traint voor een grote race zoals een marathon.

Dus wat voor uitrusting heb je eigenlijk nodig?
 
- Hardloopschoenen van hoge kwaliteit.
Zonder een goed paar hardloopschoenen, kan je veel extra pijn in je benen en onderrug verwachten.
 
- Comfortabele outfit.
Kledingbehoeften zullen verschillen, afhankelijk van geslacht, klimaat en lichaamstype, maar zijn erg belangrijk, vooral om schuurplekken tussen je benen en oksels te voorkomen. Vraag advies in een gespecialiseerde winkel om ervoor te zorgen dat u de perfecte outfit krijgt voor de juiste gelegenheid.
 
- Compressiesokken.
Compressie sokken optimaliseren de bloedcirculatie en verminderen het risico op blessures. Ze zorgen er ook voor dat je je energie behoudt, minder spierpijn ervaart en ze vinden geweldige ondersteuning. Mijn favoriete zijn deze van STOX.

 


 

- Goede sportbeha (ladies only;)).
Ze zijn strakker dan gewone bh's en bieden daarom voldoende ondersteuning.
 
- Fuelbelt/runningbelt.
Een fuelbelt/runningbelt geeft hardlopers een manier om water en snacks comfortabel mee te nemen op lange runs. Vooral voor degenen die voor de eerste keer een marathon lopen, zou ik aanraden om er een te dragen. Je kan je eigen drankjes en snacks meenemen wat zekerheid geeft en jou de mogelijkheid op jouw moment volgens jouw drinkschema tijdens de marathon te drinken.
 
- Marathon & wandel voetverzorging set.
We willen allemaal pijnvrije, blije voeten van start tot finish. Een goede voetverzorgingsset beschermt je voeten tegen pijnlijke blaren en andere problemen die je kunt krijgen tijdens het hardlopen.

 


 

- Draadloze hoofdtelefoon (voor het geval je graag met muziek rent).
Omdat zweet een van de grootste killers van een koptelefoon is, heb je een goed paar nodig dat bestand is tegen vocht.

 

- Horloge.
Natuurlijk wil je graag weten hoe lang je hebt gelopen, dus elk is in principe prima. Naarmate je professioneler wordt, wilt je wellicht investeren in een hartslagmeter of een GPS-horloge, dat je kan vertellen hoe snel en hoe ver je gaat, evenals jouw tempo en hartslag.
 
Ben je er nu klaar voor? Ik wel!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »