VAN EEGHEN FOOT CARE

VAN EEGHEN FOOT CARE

SYMPTOMEN KALKNAGEL

Een kalknagel of schimmelnagel kan ontstaan wanneer u geïnfecteerd wordt in bijvoorbeeld een kleedruimte en u net wat minder weerstand heeft. De één is ook gevoeliger voor schimmelinfecties dan de ander. Hoe dat komt, weten we niet precies. U herkent de kalknagel wanneer nagelranden witgeel of lichtbruin verkleuren. De nagel wordt ook wat dikker en brokkelig van structuur. In bepaalde gevallen kan de nagel zelfs helemaal loskomen van het nagelbed.

 

BEHANDELING KALKNAGEL

Het lastige van kalk- of schimmelnagels is dat er niet veel aan te doen is. Soms kunnen antischimmelcrèmes werken maar dit is niet bij iedereen het geval. In ernstige gevallen kunt u antischimmel-medicijnen krijgen van de huisarts. Dit zijn echter vrij sterke medicijnen met flink wat bijwerkingen. Bespreekt u deze mogelijkheid met uw arts.

U kunt ook de nagel goed blijven verzorgen. De medisch pedicure zal dan de nagel mooi bijvijlen zodat uw crème of tinctuur goed in kan trekken. Verder kunt u uw nagel mooi lakken zodat u de kalknagel niet meer ziet.

 

VOETVERZORGING KALKNAGEL

Hieronder ziet u ook een aantal producten die u kunnen helpen bij kalknagels.

block
block
Min: €0 Max: €5

Geen producten gevonden...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »