Happy Hiking

  • Geplaatst op
  • Door Muriel Ruiter - Landzaat
  • 0
Happy Hiking

Dat wandelen gezond is voor lichaam en geest weten we allang! Met de 101ste editie van de Internationale Vierdaagse in Nijmegen in aantocht (van 18 juli – 21 juli) is een goede voetverzorging essentieel.

Aan het begin van dit evenement bestonden de deelnemers allen uit militairen, maar nu, 100 jaar verder en een deelnemersaantal dat inmiddels is opgelopen tot 40.000 per jaar, zijn de deelnemers allang niet meer alleen militairen, maar wandelliefhebbers van binnen en buiten onze grenzen. Of je nu 50km of 5km per dag wandelt, voorkom problemen tijdens je wandeling door een juiste voorbereiding en behandeling van eventuele voetproblemen.

 

‘These boots are made for walking?’

Het kiezen van de juiste wandelschoenen is de eerste stap in de voorbereiding en helpt om mogelijke voetproblemen te voorkomen.

 

Laag uitgesneden wandelschoenen
Voor een variërend terrein van zowel plat als heuvelachtig landschap is een laag uitgesneden wandelschoen ideaal omdat het voldoende flexibel is, terwijl het veel lichter is dan de gemiddelde wandelschoen. Het lichte schoeisel zorgt voor een sneller tempo en het gebruik van meer ademende materialen, voorkomt blaren omdat transpiratie makkelijk uit de schoen kan. Houd er rekening mee dat voor langere wandelingen schoeisel met een leren enkelschacht meer steun biedt aan uw voeten en lage enkelblaren en wondjes kan voorkomen.

Wandellaarzen 
Met extra grip en een stevige enkelsteun is een goede stevige wandellaars je beste keuze voor de lange afstand wandeling. De hogere enkelsteun voorkomt verstuikte enkels, terwijl de Gore-Tex binnenvoering het voetbed comfortabel maakt. Deze veelzijdige wandellaars is ideaal voor de ‘trail blazers’ onder ons. 

 

Voorbereiding voor zachte, pijnloze voeten

Voordat je aan je lange wandeling begint is het belangrijk om je voeten lekker in te smeren met een goede voetcrème, zoals bijvoorbeeld de FUSSPUNKT Voet crème met lipiden . Deze crème is geschikt voor gevoelige, droge en zweterige voeten en versterkt de aangetaste delen van de huid, waardoor het glad en soepel aanvoelt. Het voorkomt ook de opbouw van voetschimmel en onaangename geurtjes. De olie van avocado die wordt verkregen uit peren van avocado-bomen (oorspronkelijk gegroeid in Centraal-Amerika) wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid. Je voeten zullen super zacht en soepel voelen! Breng de rustgevende crème dagelijks aan voor aanvang van je wandeling voor het beste resultaat.

Mocht je last hebben van eeltknobbels, geen zorgen! De GEHWOL Bunion kussen G geven extra comfort waardoor een makkelijke wandeling zonder ongemakken gewoon mogelijk is! Het polymere gel-pad zorgt voor het verlichten van de druk en dankzij het slanke ontwerp passen ze moeiteloos in je wandelschoenen onder je sokken.

 

 

Voetproblemen onderweg verhelpen

Een gouden tip voor onderweg is om dit handige reissetje in te pakken, om zo ook tijdens de wandeling eventuele problemen snel aan te kunnen pakken. In deze plastic reiscontainer kan je 12 crèmes, gels en zalfjes ideaal compact meenemen. Hierdoor is het mogelijk om precies de juiste hoeveelheid van alle essentiële producten mee te nemen, van FAGRON Vaseline Paraffine voor directe verzorging van uitgedroogde hielen, tot REYMERINK Podilon lotion voor een directe ontsmetting van eventuele wondjes. Niets houdt je nu nog tegen!

 

De nasleep van de nasleep

Ongeacht hoe goed voorbereid je bent, de kans dat je na de Vierdaagse of na een intensieve lange wandeling pijnlijke voeten hebt, is zeker aanwezig. Gelukkig is er een heerlijk ontspannende been gel die je kwalen onmiddellijk zal verlichten. De ZARQA Relaxing benen gel zit propvol fijne ingrediënten die de benen ontspannen en de bloedsomloop stimuleren. De dode zee mineralen verminderen de spierstijfheid door middel van ontgifting van de huid!

Als je van plan bent lekker te gaan wandelen deze zomer, verzorg je voeten goed en eenvoudig met toonaangevende bescherming en genezende producten, allemaal te vinden op op https://www.vaneeghenfootcare.nl/. Happy Hiking!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »